sâmbătă, 18 iunie 2011

Nu pot gasi un titlu....





A fost odata o pasare.Înpodobita cu o pereche de aripi desavarsite si pene stralucitoare ,colorate si minunate.In sfarsit ,o vietate creata sa zboare libera si sloboda in cer,sa-i bucure pe cei care o zaresc .
 Într-o zi , o femeie vazu pasarea si se indragosti de ea .Îi urmari zborul cu gura cascata de uimire ,cu inima batandu-i mai repede,cu ochii stralucindui de emotie .Se indemna sa zboare impreuna cu ea si amdoua calatorira prin cer intr-o armonie desavarsita .Ea admira ,venera,proslava pasare.
 Dar îi veni atunci un gand:poate ca pasarea voia sa zboare spre cine stie ce munti indepartati.Si femeia se simti infricosata . Infricosata ca nu va mai simti nicioadata acelasi lucru despre alta pasare. Si se simti invidioasa , invidioasa pe capacitatea de zbor a pasarii.
 Si se simti singura 
 Si cugeta : Am sa instalez o capcana .Data viitoare cand va veni pasarea, ea nu va mai pleca . 
 Pasarea, indragostita si ea ,reveni a doua zi ,cazu in capcana si fu inchisa in colivie .
 Si ea privea zilnic pasarea .Avea la dispozitie obictul pasiunii sale si il arata prietenelor ei , care comentau : Dar tu esti cineva care are totul .Intre timp,incepu sa se produca o ciudata transformare : cum avea pasarea la dispozitie si nu mai era nevoita sa o cucereasca ,isi pierdu interesul pentru ea .Pasarea nemaiputand sa-si  dea glas sensului vietii sale,incepu sa slabeasca ,pierzandu-si stralucirea se urati si femeia nu-i mai dadea nici o atentie,multumindu-se doar sa o hraneasca si sa-i curete colivia . 
 Intr-o buna zi ,pasarea isi dadu duhul . Femeia  fu cuprinsa de o adnca tristete si-si ducea zilele cu gandul la ea. Nu-si amintea insa de colivie ,isi aducea aminte doar de ziua cand o vazuze pentru prima oara zburand multumita printre nori.
 Daca s-ar fi observat pe sine insasi ar fi descoperit ca ceea ce o emotie ata de mult la pasarea aceea era libertatea ei , energia aripilor in miscare , nu trupul ei fizic . 
Fara pasare,si viata ei isi pierdea aensul si moartea veni sa-i bata la usa 
 -De ce ai venit ? , o intreba ea pe moarte.
 -Pentru ca tu sa poti zbura iarasi cu pasarea in cer , raspunse moartea .Daca ai fi lasat-o sa plece si sa se intoarca nestanjenita ,ai fi iubit-o si admirat-o si mai mult ; acum insa ai nevoie de mine ca să o rentalnesti. 

2 comentarii:

  1. E si normal, plec doar in vacanta ;D

    RăspundețiȘtergere
  2. In romanta mea de adio, am spus ca revin
    Si am scris poezia, pentru ca 'lumea' daca nu mai gaseste nicio postare, crede ca am lasa blogul..

    RăspundețiȘtergere